Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

27 sep 2021 klocka 08.30 - 09.30

Barnets bästa i centrum - men hur då?

Grafik, logga Demokrati Värmland

Välkommen till ett seminarium med fokus på barnrättsbaserat arbetssätt!

Hur bedömer man som medarbetare vad som är barnets bästa, hur säkerställer man en barnrättsbaserad verksamhetsplanering, och varför behöver vi anlägga ett intersektionellt perspektiv?

Länsstyrelserna har i år tagit fram ett kunskaps- och metodstöd för prövning av barns bästa som ska vägleda myndigheten i dessa frågor. Seminariet kommer att utgå från det framtagna metodstödet och utifrån länsstyrelsens verksamhet beskriva hur man kan tillämpa ett barnrättsbaserat arbetssätt.

Seminariet riktar sig till dig som jobbar eller är politiker inom kommun, region eller verkar inom den idéburna sektorn. Välkommen!

Medverkande:

Saga Hillerström, Länsstyrelsen Dalarna, arbetar som nationell samordnare för länsstyrelsernas regeringsuppdrag i barnets rättigheter. Saga har inom ramen för uppdraget verkat som projektledare för framtagandet av ett länsstyrelsegemensamt kunskaps- och metodstöd för prövning av barnets bästa.

Anna-Karin Larsson, samordnare inom mänskliga rättigheter och barnrätt

Seminariet genomförs på Zoom via länk nedan.

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/88478663193?pwd=bmxXNVIyVnZpSE9TdC9LVTExeXNLZz09 Länk till annan webbplats.

Meeting ID: 884 7866 3193

Passcode: 062234

VAR:
Zoom, se länk och kod
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt