Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

30 sep 2021 klocka 09.30 - 12.00

Nätverksträff - Ett jämställt Värmland

Länsstrategin Ett jämställt Värmland pekar ut riktningen och har just visionen ett jämställt Värmland. För att lyckas med det behöver vi alla hjälpas åt och ta ett samlat grepp. Du hälsas därför välkommen till Nätverksträff för att jämställt Värmland. Ett tillfälle att lyfta goda exempel och hämta inspiration till ett fortsatt jämställdhetsarbete för ett bättre Värmland för alla!

Presentation av den nya regionala jämställdhetsstatistiken

Vad vet du egentligen om jämställdheten i Värmland? Har kvinnor och män i Värmland samma makt att forma samhället och sitt eget liv?

Det har hänt alldeles för lite under alldeles för lång tid på jämställdhetsområdet i Värmland. Det visar den könsuppdelade statistik som regelbundet, sedan 2004, tas fram av Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland.

Katarina Jakobsson, Sakkunnig jämställdhet, Länsstyrelsen och Marianne Nilsson, Strateg jämställd regional tillväxt, Region Värmland presenterar en nulägesbild och utvecklingen de senaste 15 åren.

Föreläsning - Mäns våld mot kvinnor

Det sjätte jämställdhetspolitiska delmålet handlar om att mäns våld mot kvinnor ska upphöra.

Neslihan Erdis och Isabel Persson, båda utvecklingsledare, Social hållbarhet, Länsstyrelsen Värmland, kommer att guida oss i lägesbild - nationell och regional. Hur kan man upptäcka? Vilket stöd finns att få? Arbetsgivarens och chefens ansvar. Vad kan jag som kollega/vän göra?

Program

09.15 Incheckning och tekniktest

09.30 Inledning

09:40 Presentation nya statistiken och AHA Värmland

10:30 Paus

10:45 Föreläsning - Mäns våld mot kvinnor

11:50 Aktuell information från Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland

12:00 Avslutning

I samverkan med:

Anmäl dig

VAR:
digitalt, länk skickas ut veckan innan
KOSTNAD:
Utbildningen är kostnadsfri
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
27 sep 2021

Kontakt