17 maj 2021 klocka 12.00 - 13.00

Vill du vara med och förhindra att barn förs bort ur landet mot sin vilja?

Tillfälle 3

Bild på person

Som vuxen är du otroligt viktig och kan göra en stor skillnad i ett barn eller en ungdoms liv genom att förhindra att hen förs bort mot sin vilja. Länsstyrelsen och Brottsofferjouren Värmland arrangerar tre digitala lunchföreläsningar för allmänheten för att öka kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck. Här är anmälan och information om det tredje tillfället.

Tillfälle 3: 17 maj kl. 12.00-13.00. Föreläsare Fatima Brobeck Khan advokat, Advokatbyrån Elisabeth Fritz. Tema ökat skydd mot hedersrelaterad brottslighet – Befintlig lagstiftning inom området och vad säger den nya lagstiftningen?

Advokat Fatima Brobeck Khan är specialiserad på brottmål och familjerätt och har mångårig erfarenhet av att företräda personer som varit utsatta för våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck. Hon var målsägandebiträde i det första målet i Sverige där äktenskapstvång prövades.

Kampanjen Bortförd är ett samarbete mellan Länsstyrelsen Värmland och Brottsofferjouren Värmland. För mer information: www.bortford.se.

> Se inbjudan här (PDF) Pdf, 348.7 kB.

OBS: Det finns ett fåtal platser kvar – anmälan via e-post till neslihan.erdis@lansstyrelsen.

VAR:
Digitalt - länk kommer att skickas separat efter anmälan
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
23 apr 2021

Anmäl dig

Kontakt