Risk för vattenbrist i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

22 apr 2021 klocka 08.30 - 12.00

Framtiden kopplat till studier och arbetsliv - vägar till en yrkesväg i Värmland

Yrkesväg Värmland

Yrkesväg Värmland bjuder i samarbete med Karlstads Universitet in till två digitala lärträffar med praktiska och teoretiska inslag den 22 april och den 7 oktober.

Lärträffarna erbjuder stöd till dig som möter och vägleder/handleder individer i brytpunkter/omställning inom SFI, arbetsmarknad och integration.

Vi kommer att belysa framtiden och hur den kan kopplas till studier och arbetsliv både för grupp och individ. Under momentet kommer vi även att tala om arbetslivet ur ett normkritiskt perspektiv och beröra relevanta teorier och begrepp.

Momentet omfattar två halvdagar, 22 april och 7 oktober kl. 08.30-12.00, med en mellanliggande arbetsuppgift som genomförs i aktuell verksamhet.

Träffarna är digitala och inbjuder till kommunikation i realtid. Vi kommer att använda Zoom (se information om testmöjlighet nedan).

Utbildarna är Elisabeth Berg och Mia Lindberg - utbildade studie- och karriärvägledare.

Program för dag 1 den 22 april kl. 08.30-12.00 (inkl. paus)

Under den första dagen kommer vi att arbeta med att förstå studie-och yrkesvägledningens roll ur både ett individ-och samhällsperspektiv och se vad olika styrdokument skriver om området. Du kommer att få även att arbeta och diskutera i grupp.

Mellanrummet

Mellan träffarna kommer ni att få utforska hur det ni har lärt er under dag 1 ser ut i er dagliga verksamhet. Underlaget kommer vi att behandla under dag 2.

Program för dag 2 den 7 oktober kl. 08.30-12.00 (inkl. paus)

Den andra dagen kommer vi att dela erfarenheter från respektive verksamhet och få en inblick i gruppvägledning som teori och metod.

Möteslänk skickas ut till alla anmälda några dagar innan utbildningen.

KAU kommer att erbjuda möjlighet att testa Zoom för dig som inte är bekant med verktyget.

Testtillfälle är den 20/4 kl. 08.00-08.30. Länk till testtillfället är: https://kau-se.zoom.us/j/64283131148 Länk till annan webbplats.

Se pdf längre ner om tekniska förberedelser.

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
09 apr 2021

Anmäl dig

Kontakt