Risk för vattenbrist i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

19- 28 apr 2021 klocka 08.30 - 16.30

Grundkurs för användning av kemiska växtskyddsmedel, Jordbruk

Länsstyrelsen i Värmlands län anordnar en grundkurs som ger dig behörighet att använda kemiska växthusmedel utomhus.

För att få använda och köpa kemiska växtskyddsmedel yrkesmässigt krävs det att man har ett tillstånd. Det får man genom att gå en fyradagars grundkurs. Genomförd och godkänd kurs ger en femårig behörighet. Grundkursen i Karlstad är inriktad mot jordbruk.

I normalfallet genomförs grundkursen fysiskt under fyra heldagar. På grund av det rådande läget gällande Covid-19 kommer kursen istället hållas digitalt vi Skype. Datum för de fyra kursdagarna är:

  • 19 april 2021
  • 21 april 2021
  • 26 april 2021
  • 28 april 2021

Skype-utbildning kommer att hållas under förmiddagarna mellan klockan 08:30 till 12:30 och under eftermiddagarna ska deltagarna genomföra studier på egenhand. Undantaget är den 21 april som består av självstudier och praktiska moment som genomförs utomhus på Lillerudsgymnasiet.

För att kunna delta på kursen behöver du tillgång till dator, e-post, Mobilt Bank-id och en stabil internetuppkoppling.

För att alla ska känna sig bekväma med att använda Skype håller vi en obligatorisk Skype-introduktion, alltså en genomgång av tekniken inför kursstart. Länk till Skype-mötet skickas till dig via E-post i god tid innan Skype-introduktionen.

Datum för introduktion till Skype: 13 april 2021 kl 09:00-10:00

Om datumen för dessa utbildningar inte passar dig eller om du har inriktning mot trädgård, grönyta eller golf, så kan du anmäla dig till något annat läns kurser som du hittar https://utbildning.jordbruksverket.se Länk till annan webbplats. där kurser läggs in allt eftersom.

Anmälan

Anmälningslänken ovan leder till Jordbruksverkets tjänst för kursanmälan. Där måste du ha ett konto för att kunna anmäla dig. Om du har ett konto sedan tidigare kommer du direkt till kursinformationen efter att du loggat in.

Om du inte kan anmäla dig via anmälningstjänsten kan du kontakta någon av kontaktpersonerna nedan så hjälper vi dig!

Det är viktigt att du ser till att dina uppgifter om e-post och mobiltelefonnummer i tjänsten är aktuella. Din e-postadress är nödvändig för att du ska kunna ansluta dig till kursen. Bekräftelse på din anmälan skickas till dig via e-post.

Vid anmälan: ange i rutan ”Övrigt” om du vill ha delar av kursmaterialet skickat till dig via e-post.

VAR:
Digitalt via Skype (3 av 4 dagar). Lillerudsgymnasiet 664 94 Vålberg (den 21 april)
KOSTNAD:
5000 kr (exkl. moms). Kursmaterial ingår.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
05 feb 2021

Kontakt