17 jul 2020 klocka 09.00 - 16.00

Lieslåtter grundkurs, Hagfors

Gärdsgård

Är du nyfiken på hur det är att slå med lie? Kanske har du provat, men inte med en riktigt vass lie? Under dagen får du lära dig grunderna i att slå med lie för att kunna sköta ängsmark.

Grundkurs i lieslåtter med knackliar. Du lär dig slåtterteknik, att vässa lien, ergonomi mm. Utrustning finns att låna, men ta gärna med egen knacklie om du har. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa utrustning på plats om man vill. Kursledare är Staffan Lundaahl.

Efter kursen ska du ha fått grundläggande kunskap om att slå med och vässa en knacklie.

Målgrupp och förkunskaper

Du som deltar ska vara minst 16 år och vara verksam i ett jordbruksföretag eller äga/bruka ängs- eller jordbruksmark i Värmland. Observera att detta är en grundkurs utan krav på tidigare utbildningar eller kurser.

Anmälan

Anmälningslänken ovan leder till Jordbruksverkets tjänst för kursanmälan. Där måste du ha ett konto för att kunna anmäla dig. Om du har ett konto sedan tidigare kommer du direkt till kursinformationen efter att du loggat in.

Om du inte kan anmäla dig via anmälningstjänsten kan du kontakta någon av kontaktpersonerna nedan så hjälper vi dig!

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteten komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar kalendern på Länsstyrelsens webbplats och vid eventuella ändringar meddelas de som anmält sig till aktiviteten.

VAR:
Malmbackarna, Hagfors
KOSTNAD:
Kostnadsfri
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
07 jul 2020

Kontakt