11 jul 2020 klocka 09.00 - 16.00

Lieslåtter fortsättningskurs, Lekvattnet

Gärdsgård

På den här kursen får du prova att slå hackslått, alltså ojämn mark med stenar och tuvor. Kursen vänder sig till dig som tidigare har gått lieslåtterkurs eller har viss vana av att slå med lie

Det här är en kurs om slåtter med knackliar. Kursen vänder sig till dig som har gått någon av våra tidigare kurser i lieslåtter eller som har annan vana av lieslåtter. Vi kommer bland annat att prova på att slå hackslått, dvs ojämn mark med stenar och tuvor. Under dagen får du lära dig om slåtterteknik, att vässa lien, ergonomi mm. Utrustning finns att låna, men ta gärna med egen knacklie om du har. Om du vill finns det möjlighet att köpa utrustning på kursen. Kursledare är Staffan Lundaahl.

Efter kursen ska du ha fått ökad förståelse och kunskap kring lieslåtter i ojämn mark.

Målgrupp och förkunskaper

Du som deltar ska vara minst 16 år och vara verksam i ett jordbruksföretag eller äga/bruka ängs- eller jordbruksmark i Värmland. Du ska ha viss vana av lieslåtter sedan tidigare.

Anmälan

Anmälningslänken ovan leder till Jordbruksverkets tjänst för kursanmälan. Där måste du ha ett konto för att kunna anmäla dig. Om du har ett konto sedan tidigare kommer du direkt till kursinformationen efter att du loggat in.

Om du inte kan anmäla dig via anmälningstjänsten kan du kontakta någon av kontaktpersonerna nedan så hjälper vi dig!

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteten komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar kalendern på Länsstyrelsens webbplats och vid eventuella ändringar meddelas de som anmält sig till aktiviteten.

VAR:
Lomstorp, Lekvattnet, Torsby
KOSTNAD:
Kostnadsfri
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
03 jul 2020

Kontakt