04 jul 2020 klocka 09.30 - 15.00

Ängsskötsel för nästa generation

Har du tagit över en ängsmark från dina föräldrar, mor- eller farföräldrar, eller kommer du kanske att göra det en vacker dag? Vill du lära dig varför ängen behöver slås för att blommor och fjärilar ska finnas kvar, hur man slår eller om det går att få pengar för att slå en äng? Den här kursen är till för dig som har anknytning till ängsmark.

Under dagen berättar vi om ängens historia och om natur- och kulturvärden. Vi tittar på särskilda slåtterblommor och provar att slå med lie.

Kursen riktar sig till dig som har anknytning till slåtteräng i ängs- och betesmarksinventeringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för Värmlands län samt ägare och brukare av ängsmark och verksamma i jordbruksföretag. Inga förkunskaper krävs.

Liar finns att låna, men ta gärna med en egen om du har.

Kursledare:
Maria Sundqvist, Länsstyrelsen, och Mattias Johansson, Karlstad Träd och Landskap.

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteten komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar kalendern på Länsstyrelsens webbplats och vid eventuella ändringar meddelas de som anmält sig till aktiviteten.

Anmälan

Anmälningslänken ovan leder till Jordbruksverkets tjänst för kursanmälan. Där måste du ha ett konto för att anmäla dig till kursen. Om du redan har ett konto så kan du logga in för att komma till kursinformationen.

Om du inte kan anmäla dig via anmälningslänken är du välkommen att kontakta Länsstyrelsen så hjälper vi dig!

VAR:
Åstrandssätern, Torsby
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
26 jun 2020

Kontakt