27 aug 2019 klocka 09.00 - 15.30

Föreläsning om klansamhällen

Länsstyrelsen Värmland, enheten för social hållbarhet bjuder in till en dag där Per Brinkemo föreläser om klansamhällen.

Många av de människor som kommer till Sverige i dag har inga, eller dåliga, erfarenheter av en stat. Att förstå hur klanbaserade samhällen fungerar är en nödvändighet, både för att förstå utrikespolitiska händelser och för ett effektivt integrationsarbete. När Per har förklarat vad ett klansamhälle är ger han en beskrivning om vad det innebär att komma från ett klanbaserat samhälle till ett land som Sverige med en stark stat och tilltro till myndigheter och institutioner.

Föreläsare Per Brinkemo

Per Brinkemo är journalist, författare och föreläsare. Han har jobbat för tidningar som Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, Expressen och för tv-program som Dokument Inifrån och Uppdrag Granskning. 2009 började han jobba i Somalilandföreningen – en somalisk förening i Rosengård i Malmö. Under åren där lärde han sig mer om vad det innebär att komma från ett klansamhälle till en av världens starkaste stater – Sverige. 2014 utkom han med boken “Mellan klan och stat – somalier i Sverige”.

Per Brinkemo föreläser om klansamhällen.

Program för dagen

09.00 Kaffe
09.30 Föreläsning med Per Brinkemo
12.00 Lunch
15.30 Avslut

VAR:
Karlstad CCC
KOSTNAD:
Föreläsningen är kostnadsfri. Plats kan överlåtas åt annan och vid uteblivande debiteras deltagare.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
13 aug 2019

Kontakt