14 jun 2019 klocka 08.30 - 16.30

Utbildningsdag för dig som möter asylsökande, nyanlända och ensamkommande barn och unga

Länsstyrelsen Värmland, Migrationsverket, Polismyndigheten, Rädda Barnen, Röda Korset och Svenska Kyrkan bjuder in till en utbildningsdag om asylprocessen och hållbart engagemang.

Att engagera sig för barn och vuxna i utsatta livssituationer känns ofta meningsfullt och berikande, men kan samtidigt också vara tufft och utmanande. Det är inte ovanligt att få bevittna eller höra talas om svåra situationer, berättelser och livsöden. Många som regelbundet möter personer som varit med om svåra påfrestningar, oavsett om det är i sin yrkesroll, privat eller som frivillig i en organisation, kan med tiden beskriva att de börjar känna sig utmattade, likgiltiga och att de börjat tvivla på att deras arbete faktiskt gör skillnad.

Hur kan vi då på ett hållbart sätt göra skillnad för unga och vuxna i utsatta livssituationer och samtidigt ge korrekt information så att vuxna och unga kan göra välgrundade val om sin asylprocess? Under dagen får du information om hur asylprocessen fungerar och de bestämmelser som reglerar detta. Vi arbetar under dagen med olika sätt att stärka och främja hållbart engagemang hos oss själva och i våra nätverk. Du får även möjlighet att möta och ställa frågor till olika myndigheter och organisationer om deras arbete.

Moderator för dagen är Sofia Rönnow Pessah som till vardags arbetar som jurist på Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar.

Inbjudan och program (pdf) Pdf, 130.8 kB.

Målgrupp

Personer som i sitt ideella engagemang eller i sitt arbete möter asylsökande, nyanlända och ensamkommande barn och unga.

Mer information

Karin Lidén
010-224 73 04
karin.liden@lansstyrelsen.se

Sofia Olsson
010-2247341
sofia.olsson@lansstyrelsen.se

Nour Aghy
010-224 73 48
nour.aghy@lansstyrelsen.se

VAR:
Västerstrandskyrkan Sixbacken 1, Karlstad
KOSTNAD:
Kostnadsfri
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
07 jun 2019

Kontakt