04- 05 okt 2018 klocka 00.00 - 00.00

Workshop hedersrelaterat våld och förtryck

FoU Välfärd Värmland och Länsstyrelsen i Värmland bjuder in till en tvådagars workshop om hedersrelaterat våld och förtryck med teoretiska genomgångar och praktiskt lärande.

MÅLGRUPP: Handläggare som i sitt arbete kommer i kontakt med hedersrelaterat våld och förtryck i Värmlands kommuner.

KOSTNAD: Utbildningen debiteras med 1 400 kr (exkl. moms) för anställda och förtroendevalda inom socialtjänst, vård och omsorg i Värmlands kommuner. Övriga debiteras med 1 700 kr (exkl. moms). Lunch och fika ingår. Begränsat antal platser, först till kvarn. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Utebliven närvaro debiteras fullt pris.

VID FRÅGOR KONTAKTA: FoU Välfärd Värmland fouvalfardvarmland@kau.se

FÖRELÄSARE
Enheten för insatser mot hedersrelaterat våld och förtyck (EHRV) är en del av det kommunala bolaget Gryning. Enhetens huvuduppgift är att skydda personer som är eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld. Enheten består av två HVB, 15 familjehem och 15 lägenheter med stöd för målgruppen. Kompetenscentrum (KC) är enhetens resurs när det gäller utbildning och handledning bland annat. KC erbjuder även externa utbildningar och har en specialistkompetens när det gäller trauma.

Tvådagars fördjupningsutbildning i Hedersrelaterat våld och förtryck vänder sig till socialsekreterare och syftar till att genom teoretisk och praktiskt arbete öka sin förståelse och kunskap i arbetet med klienter utsatta för hedersförtryck. Genom övning och reflektioner är det föreläsarnas intention att workshop ska kunna få användbarhet i det dagliga arbetet.


Föreläsare på workshop är:

Frida, handläggare i öppenvården
Nina, handläggare i utredningsgruppen
Linda, verksamhetsutvecklare på KC

VAR: Scandic Winn, Norra Strandgatan 9-11 i Karlstad

KOSTNAD: 1400 kr eller 1700 kr (exkl. moms)

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt