Livsmedelsstrategi
Det övergripande målet med den svenska livsmedelsstrategin är en konkurrenskraftig livsmedelskedja och ökad produktion av livsmedel. Länsstyrelsen samarbetar med regionala aktörer för att strategin ska få genomslag i länet.
Den svenska livsmedelsstrategin som antogs 2017 omfattar hela livsmedelskedjan, och gäller fram till år 2030. Det övergripande målet med strategin är en konkurrenskraftig livsmedelskedja där den totala produktionen av livsmedel ökar, samtidigt som vi når relevanta miljömål.
Livsmedelsstrategin ska bidra till:
- Hållbar utveckling i hela landet.
- Att skapa tillväxt och sysselsättning.
- Att både konventionell och ekologisk produktionsökning stämmer överens med konsumenternas efterfrågan.
- Att sårbarheten i livsmedelskedjan minskar.
- Ökad självförsörjningsgrad av livsmedel.
Du kan läsa mer om livsmedelsstrategin på regeringens webbplats.
En livsmedelsstrategi för jobb och hållbar tillväxt i hela landet på regeringens webbplats
Vad gör Länsstyrelsen?
Länsstyrelsen arbetar systematiskt för att integrera livsmedelsstrategins mål i vår verksamhet. Vi samarbetar också med berörda aktörer för att strategin ska få genomslag i länet.
Kontakt
-
Elisabeth Schönberg
E-post till Elisabeth Schönberg
Telefon 010-2247244
-
Sandra Tjärning
Handläggare
E-post till Sandra Tjärning
Telefon 010-2247255
Tack för din medverkan
Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre. Dina synpunkter är värdefulla för oss och din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
Tyvärr kan vi inte svara på dina synpunkter här. Om du har en fråga som du vill ha svar på kan du gå via kontaktinformation.