Illustration sars cov-2

Med anledning av coronapandemin

Tillsammans hjälps vi åt. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Samlad information med anledning av den pågående coronapandemin.

KALENDER

Samhälle

Stor brandrisk i Värmland

Under kommande dagar väntas stor brandrisk i delar av Värmland. Håll därför koll på brandrisken där du befinner dig. Tänk på att du alltid eldar på egen risk. Eldning bör undvikas vid stor brandrisk.

Miljö och vatten

Sök stöd från Klimatklivet

Stödet kan sökas av företag, regioner, kommuner och kommunala bolag, föreningar, stiftelser med flera.

Natur och landsbygd

Nyhetsbrev Utsikt

Nu finns det ett nytt nyhetsbrev baserat på vår publikation Utsikt. Nyhetsbrevet innehåller aktuella nyheter och information inom samma områden som tidningen. Läs mer här!

Natur och landsbygd

Nya grödor och nya livsmedel?

Våra matvanor förändras hela tiden. Det är stor skillnad på vad hushållen äter idag jämfört med för 20, 50 eller 100 år sedan.

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Ny omgång av lokalhyresstödet

Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt på hyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin.

Närbild av ansikte med textrad nedan, Skolan var min trygga plats, hemma känner jag bara oro.

Samhälle

Psykisk hälsa i kristider

I oroliga tider finns risk för att våld i nära relationer ökar. Vi har länkad information, råd och stöd kring psykisk hälsa i samband med pandemin.

NYHETER

 • 2021-07-15

  Efter lättnader i restriktionerna – dessa kvarstår

  Från och med idag, den 15 juli 2021, ändras ett antal restriktioner i covid-19-lagen. Samtidigt är det inte fritt fram för verksamhetsutövare att göra som man vill. Flera restriktioner kvarstår och även om kravet att beräkna maxantal i lokaler baserat på kvadratmeter tas bort så behöver verksamheterna begränsa antalet besökare så att de kan hålla ett ur smittskyddssynpunkt säkert avstånd från varandra.
 • 2021-07-05

  Norge har kopplat på fiber från Sverige

  Både Värmland och Innlandet i Norge är glesbygdsområden. I Innlandet har inte alla invånare tillgång till bredband, specie...
 • 2021-07-02

  Ytterligare lättnader i restriktionerna

  Från och med den 1 juli 2021 införs höjda deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Lokaler f...
 • 2021-07-01

  Värmland firar demokratin 100 år med gemensam demokrativecka 20-27 september 2021!

  Sveriges demokrati fyller 100 år 2021 och i Värmland har länets 16 kommuner, Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland gå...