Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Möt våren i naturen

Värmland har över 200 naturreservat och många spännande kulturmiljöer att utforska. Packa matsäcken och ge dig ut på upptäcktsfärd!

KALENDER

Gräs som brinner.

Samhälle

Risk för skogs- och gräsbrand

Just nu är det stor risk för både skogs- och gräsbrand i nästan hela Värmland. Håll koll på brandrisken där just du är med hjälp av prognoser och en app från MSB.

Får vid elstängsel, foto Maria Levin, Viltskadecenter.

Djur

Bidrag för rovdjursavvisande stängsel

Visste du att du kan ansöka om bidrag för stängsel som skyddar tamdjur från rovdjursangrepp? Viltskadecenter, Naturvårdsverket och Länsstyrelsen samverkar kring bidraget.

Natur och landsbygd

Ersättning för restaureringsåtgärder i ängs- och betesmarker

Du kan snart ansöka om ersättning för att restaurera ängs- och betesmark eller tidigare hamlade lövträd. Anmäl ditt intresse redan nu.

Samhälle

Hitta en vigselförrättare

Ska du gifta dig i vår? Här hittar du en lista på vigselförrättare.

Natur och landsbygd

Planerade naturvårdsbränningar

Länsstyrelsen planerar två naturvårdsbränningar i Värmland i sommar. Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om bränningar.

Natur och landsbygd

Förädling av jordbruksprodukter

Vill du förädla jordbruks-, trädgårds-, eller naturprodukter till livsmedel finns möjlighet att söka stöd för investeringarna.

NYHETER

 • En grupp av människor har möte vid ett rektangulärt bord, vi kortändan av bordet syns en bildskärm. 
  2024-05-20

  Beredskapsplanering ska skydda kulturarvet

  Den 13 maj samlades Rådet för skydd av kulturarv för första gången. Rådet består av högsta ledningen för myndigheter inom kulturarvssektorn, företrädare för museer, länsstyrelser och Svenska kyrkan. Uppdraget är att bidra till en effektiv beredskapsplanering inom kulturarvsområdet.
 • 2024-05-16

  Sveriges landshövdingar samlades runt beredskapsfrågorna

  I veckan träffades Sveriges landshövdingar, länsråd och försvarsdirektörer på Gotland för att fortsätta arbetet med att sa...
 • 2024-05-14

  Planerad övning med blåljusverksamheterna i Karlstad

  Den 15 maj kommer blåljusverksamheterna tillsammans med Länsstyrelsen Värmland att genomföra en samverkansövning på en pla...
 • 2024-05-02

  Nya riktlinjer för förvaltning av älg och kronhjort

  I Värmland är älgjakten enormt populär och i länet finns cirka 13 000 jägare. För att ge stöd för länets älgförvaltningsgr...

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss