Illustration sars cov-2

Med anledning av coronapandemin

Tillsammans hjälps vi åt. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Samlad information med anledning av den pågående coronapandemin.

KALENDER

 • 26 27 jan 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Pilotutbildning för gruppledare av Växa i Värmland I Värmland har vi gemensamt tagit fram ett universellt föräldraskapsstöd kallat Växa i Värmland . En långsiktig förebyggande insats som riktar sig till föräldrar och viktiga vuxna. Växa i Värmland best...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Webbkurs: Start på ekologisk odling av frukt - 4 februari Funderar du på att börja med ekologisk odling av äpplen och annan frukt för försäljning i någon form? Då är denna 3-dagars webbkurs som Länsstyrelsen i Västra Götaland bjuder in till något för dig!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Webbkurs: Start på ekologisk odling av frukt - 28 januari Funderar du på att börja med ekologisk odling av äpplen och annan frukt för försäljning i någon form? Då är denna 3-dagars webbkurs som Länsstyrelsen i Västra Götaland bjuder in till något för dig!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 14 feb 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Grundkurs, fyra heldagar, för behörighet att använda kemiska växtskyddsmedel kla... För att få använda och köpa kemiska växtskyddsmedel yrkesmässigt krävs tillstånd. Det får man genom att gå en fyradagars grundkurs. Godkänd kurs ger en 5-årig behörighet.

  Anmälningsdatum är passerat

Snöskor genom vinterlandskap. Foto Långberget.

Besöksmål

Besök ett naturreservat

Även vintertid finns det mycket att upptäcka i naturen. Varför inte besöka ett av Värmlands många naturreservat?

Om oss

Länsstyrelsen lanserar Mina sidor

Nu lanserar Länsstyrelsen Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fortsätta senare. Funktionen förutsätter att du loggar in med e-legitimation.

Minska spridningen av covid-19

Smittspridningen i landet ökar kraftigt. För att minska belastningen på sjukvården råder flera tillfälliga åtgärder bland annat för restauranger, allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Illustration av tassavtryck varg

Djur

Licensjakt på varg

Licensjakten på varg får i år bedrivas i två utpekade områden från och med den 2 januari 2022 till och med den 15 februari 2022. Jakten bedrivs i reviren Römskog och Immen.

Foto: Polismyndigheten

Aktuellt vid inresa till Sverige

Från och med den 21 januari krävs inte längre ett negativt covid-test för att resa in i Sverige. Däremot behöver du kunna uppvisa vaccinationsbevis vid inresa.

Om oss

Webbkurs i fruktodling

Funderar du på att börja med ekologisk odling av äpplen och annan frukt för försäljning i någon form? Då är denna 3-dagars webbkurs något för dig!

NYHETER

 • Spår i snön. Foto: Fredrik Wilde
  2022-01-20

  Ändring i jaktområdet för Römskogsreviret

  Länsstyrelsen Värmland har beslutat om en ändring av jaktområdet för licensjakt på varg som berör Römskogreviret på gränsen till Norge. Ändringen innebär att E18 utgör sydlig gräns för jaktområdet.
 • 2022-01-19

  Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

  Nu lanserar Länsstyrelsen Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fo...
 • 2022-01-19

  Länsstyrelsernas uppföljning för vecka 49 till vecka 2 - Deltagartak införs för evenemang

  Länsstyrelserna rapporterar att många verksamheter följer den tillfälliga covid-19-lagen och har förmåga att snabbt ställa...
 • 2022-01-13

  Tillsammans med näringslivet mot brott och otrygghet

  Minskad brottslighet och ökad trygghet är en av de mest prioriterade frågorna för merparterna av Sveriges kommuner. Brotts...