Kronprinsessan vandrade i Billuddens naturreservat

Den 12 september genomförde Kronprinsessan Victoria sin fjortonde landskapsvandring i naturreservatet Billudden i norra Uppland.

Landskapsvandringen arrangerades av Länsstyrelsen i Uppsala län och värd var landshövding Göran Enander.

Allmänheten var inbjudna att följa med på vandringen och några tappra själar hade letat sig ut till Sågarbo herrgård vid nio på onsdagsmorgonen.

Under dagen kom det folk som gick en en del av vandringen, och efter ett tag kom nya människor som går en bit. Kronprinsessan pratade glatt med alla och de som ville fick ta foton och selfies.

Första etappen av vandringen gick på en smal stig genom en tät skog. Kronprinsessan vandrade tillsammans med personer från SFI (svenska för invandrare) och guider från Naturnära jobb. Efter ett tag kom vi ut på en liten grusväg. Första stoppet på vandringen var vid slåtterängen där Kronprinsessan fick prova på att köra en slåtterbalk.

Vi vandrade vidare i solsken och kom till den nybyggda bryggan vid den gamla fiskehamnen i Billhamn där Kronprinsessan fiskade tillsammans med en grupp deltagare från projektet Folkhälsa i naturen för alla (FINA). Kronprinsessan fick ingen fisk, men några av deltagarna hade redan fått några fiskar.

Kronprinsessan var med på en undervisning i natur med en skolklass från Älvkarleby kommun. Sedan vandrade de tillsammans längs vattenstigen till Billuddens spets, Billskaten.

Vandringen fortsatte längs Billuddens västra strand mot Brämsand och avslutades vid Rullsands havsbad.

Kronprinsessan startade sina landskapsvandringar i sitt hertiginnedöme Västergötland i september i fjol. Med vandringarna vill Kronprinsessan visa på värdet av friluftsliv, motion och hälsa.

Se bildspel från vandringen nedan

Kontakt