Risk för skogsbrand i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länets bostadsförsörjning under lupp

Bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson och landshövding Stefan Attefall i samspråk vid bostadskonferensen i Uppsala.

Bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson och landshövding Stefan Attefall i samspråk vid bostadskonferensen i Uppsala.

Länsstyrelsens regionala bostadskonferens i Uppsala samlade närmare ett hundra personer från bygg- och bostadsföretag, representanter från länets kommuner och andra bygg- och bostadsintressenter på torsdagen.

Vilka utmaningar och lösningar finns för en hållbar bostadsmarknad? Hur tillgodoses barnens behov? Och vad betyder god bostadsförsörjning för tillväxten i Uppsala län? Det är exempel på frågor som lyftes under bostadskonferensen. Bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson och Nordeas chefsekonom Annika Winsth medverkade, liksom representanter från flera organisationer och företag. Värd för länsstyrelsens bostadskonferens var landshövding Stefan Attefall.

Oro och tuffa ekonomiska tider påverkar bostadsmarknaden och byggandet, kunde de medverkande konstatera. Konferensen lyfte nya vägar att komma in på bostadsmarknaden, läget i kommunernas bostadsplanering och diskussioner fördes även om hur dagens situation påverkar länet framöver och vad som händer när ekonomin vänder uppåt igen.

Ett högt ränteläge och inflation har skapat ett kraftigt fall i bostadsbyggandet, samtidigt som befolkningen i Uppsala län och de bostadssociala utmaningarna växer. Nytänkande, men också samverkan mellan våra kommuner, bostads- och byggföretag är av största vikt för att hantera situationen, säger landshövding Stefan Attefall.

 

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss