Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Bred uppslutning vid årets totalförsvars­konferens

landshövding Stefan Attefall inledde Gimokonferensen 2023.

Uppslutningen var bred vid årets totalförsvarskonferens i Uppsala län, som just avslutats. Länsstyrelsen stod som vanligt som arrangör för konferensen och föredragshållare från en rad myndigheter, organisationer och företag deltog.

Under två dagar i Gimo (9-10 november) hann mycket avhandlas och diskuteras: det säkerhetspolitiska läget i Sverige, Rysslands utmaning av världsordningen, beredskapsplanering, näringslivets roll i totalförsvaret, utvecklad samverkan mellan myndigheter och näringsliv, betydelsen av ett Natomedlemskap, kommuners och regioners roll under fredstida kriser och höjd beredskap samt tillgången till livsmedel, vatten och läkemedel.

Bland annat deltog representanter från Försvarsmakten, Livsmedelsverket, Stockholms Handelskammare, Region Uppsala, SKR, alla åtta kommuner i länet samt andra aktörer som Uppsala Vatten, LRF och Apotea.

– Jag vill rikta ett stort tack till er alla för att vi tillsammans bygger ett starkare totalförsvar som bidrar till att göra Uppsala län och Sverige bättre rustat. Nu tar vi jobbet vidare, säger landshövding Stefan Attefall.

Bilder från konferensen

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss