Risk för skogsbrand i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsens webbplats topprankad i tillgänglighetsundersökning

Länsstyrelsen i Uppsala län arbetar varje dag för att alla, oavsett förmåga, ska ha tillgång till offentlig service. Vår webbplats har nu fått guld i årets stora Inkluderingsbarometer för offentlig sektor.

Varje år genomför Funka, ett konsultföretag inom digital tillgänglighet, en rankning av hur tillgängliga offentliga organisationers webbplatser är. Lansstyrelsen.se – alltså alla 21 länsstyrelsers gemensamma webbplattform – ligger i topp utan tillgänglighetsfel.

– Det är roligt att de arbetsinsatser vi gör både nationellt och på regional nivå för lansstyrelsen.se ger resultat. Jämförelser med andra myndigheter visar också att det är viktigt att vi fortsätter arbeta löpande med tillgänglighet", säger Mia Gävert, Förvaltningsproduktansvarig för lansstyrelsen.se

Goda resultat i Uppsala län

I Uppsala län har 57 webbplatser rankats. Där ligger Länsstyrelsen i Uppsala läns webbplats i topp tillsammans med bland annat fem av länets kommuners webbplatser.

– Vi arbetar hela tiden med att rätta till tillgänglighetsbrister och andra fel på webben. Det är roligt att de arbetsinsatser vi gör både nationellt och på regional nivå för lansstyrelsen.se ger resultat. Vi är långt ifrån i mål, men rankingen visar att vi har kommit en bra bit på vägen under de senaste åren, säger Arne Åhman, webbansvarig.

Om Funkas Inkluderingsbarometer

Funkas Inkluderingsbarometer är en undersökning som genomförs årligen. Den syftar till att skapa en gemensam bild av den digitala tillgängligheten inom offentlig sektor.

Undersökningen genomfördes under en vecka i september och ett antal mätvärden testades på webbplatsernas startsidor. Endast 309 av 1 784 webbplatser (17 %) inom offentlig sektor klarade testerna.

Resultat - Funkas Inkluderingbarometer 2023 Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss