Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Premiär för social hållbarhetsvecka

Tecknade människor i grupp håller om varandra

Länsstyrelsen i Uppsala län arrangerar för första gången en social hållbarhetsvecka i höst, tillsammans med aktörer från länet. Målet är att ta del av forskning och att lära av varandra.

Målgruppen med hållbarhetsveckan 16–20 oktober är förtroendevalda samt personer i länet inom kommun, statlig myndighet och civilsamhället som arbetar med social hållbarhet, människor och samhälle. Veckan innehåller föreläsningar, workshops och seminarier på olika teman.

– Förhoppningen är att veckan ska bidra med kunskap och inspiration för alla som på något sätt kommer i kontakt med frågor som rör social hållbarhet, människor och samhälle, säger Ida Jansson som är handläggare på Länsstyrelsen i Uppsala län och jobbar med våldsfrågor.

På programmet finns allt från integration, jämställdhet och mäns våld mot kvinnor, till inkluderande arbetsmarknad, brottsförebyggande åtgärder och jämlik hälsa.

– Mer samverkan är ett viktigt mål. Vi vill lyfta goda exempel från länet, hitta nya kontakter och skapa synergieffekter, säger Therese Eriksson som är samordnare inom folkhälsa och brottsförebyggande frågor på Länsstyrelsen i Uppsala län.

Den sociala hållbarhetsveckan pågår 16–20 oktober. Måndagens, torsdagens och fredagens program ges digitalt via Teams. Tisdagen ges på Clarion Gillet i Uppsala och onsdagen på Uppsala konsert och kongress (UKK) i Uppsala. Varje dag har ett tema, och programmet för respektive dag samt möjlighet att anmäla dig hittar du via länken nedan. Deltagande är kostnadsfritt.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss