Aktuella vädervarningar i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen besökte försvarsmaktsövningen Aurora23

Landshövdingen går

Under tisdagen den 9 maj besökte landshövding Stefan Attefall Upplands flygflottilj F 16 vid Uppsala Garnison tillsammans med andra beslutsfattare i länet. Chefen för F 16 och Uppsala Garnison, Överste Pernille Undén, presenterade verksamheten och den pågående försvarsmaktsövningen Aurora23.

Under besöket ingick en promenad där flera moment som F 16 övat på under övningen visades. Bland annat visades stridsmoment, överflygning med Jas 39 Gripen, hur flygplatsräddningen omhändertar ett flygplanshaveri och lastar in skadad pilot i sjukhushelikopter samt en förevisning av sanering vid attack eller olycka med exempelvis nervgas.

– Det var ett mycket intressant besök med många viktiga lärdomar inför vår fortsatta samverkan i länet och det gemensamma arbetet med uppbyggnaden av Sveriges totalförsvar, säger landshövding Stefan Attefall.

Mer information

Sveriges totalförsvar består av civilt och militärt försvar. Länsstyrelsen är ytterst ansvarig för det civila försvaret i länet. Tillsammans med Försvarsmakten samordnar Länsstyrelsen det civila och militära försvaret.

Foto: Kristoffer Olofsson/Försvarsmakten och Therese Åkerstedt/Försvarsmakten

Bilder från besöket

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss