• Eldningsförbud i hela Uppsala län

    Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat att eldningsförbud gäller i hela Uppsala län, från torsdagen den 11 maj 2023 klockan 15.00. Förbudet gäller tillsvidare. The County Administrative Board has decided on a fire ban in Uppsala county, from 3 pm on May 11th 2023, valid until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen i Uppsala län välkomnar nya lands­hövdingen Stefan Attefall

Stefan Attefall

Torsdagen den 20 april välkomnar länsstyrelsen Stefan Attefall som ny landshövding i Uppsala län. En av de första uppgifterna för honom är att vara värd för kungaparet under deras besök i Uppsala den 27 april.

Vid utnämningen till landshövding den 2 mars kommenterade Stefan Attefall sitt nya arbete:

– Jag ser fram emot uppdraget och är stolt och glad över utnämningen. Uppsala är ett spännande och dynamisk län där historia, akademi och näringsliv möts. Det är ett tillväxtlän där utmaningen är att bygga infrastruktur och bostäder för människor på ett hållbart sätt. Här kan länsstyrelsen spela en viktig roll tillsammans med andra aktörer.

Stefan Attefalls förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Uppsala län gäller från och med den 20 april 2023 till och med den 30 april 2029.

Välkommen till oss på länsstyrelsen!

Kontakt