Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen besökte Zetterbergs i Östervåla

Roboten Henrik

Roboten Henrik till höger i bild. Personerna från vänster i bild är landshövding Göran Enander, Lars Erfäldt (VD) och Roberth Löfstedt (vice VD).

Den 14 juni besökte landshövding Göran Enander företaget Zetterbergs i Östervåla. VD Lars Erfäldt och vice VD Roberth Löfstedt tog emot landshövdingen och började dagen med en presentation av företaget.

Zetterbergs tillverkar påbyggnader för lastbilar och släpfordon med tyngdpunkt på anläggningsfordon för den nordiska marknaden. Lars Erfäldt redogjorde också för Zetterbergs industrisystem, som är vägledande för företaget och deras anställda och består av värderingar och principer för arbetet.

Därefter visades landshövdingen runt i de olika delarna som bildar produktionskedjan för Zetterbergs produkter. Samtliga delar av produktionen är samlade under ett tak vilket har många fördelar. Produktionen är delvis automatiserad och en av de senaste robotarna bär namn av företagets grundare, nämligen Henrik. Det var år 1923 som företaget startades av Henrik Zetterberg.

Besöket avslutades med en diskussion kring utmaningarna att driva företag i en landsbygdskommun. Kompetensförsörjningsutmaningar, kollektivtrafik till och från mindre orter samt svårigheten att hitta språkutbildningar som kan kombineras med arbete var saker som togs upp. Klimatklivet genom vilket Zetterbergs fick hjälp att minska energiförbrukningen med goda resultat nämndes som goda exempel av stöd.

Kontakt