Risk för gräsbrand i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Regeringen tillför 7,5 miljarder i finansieringen av fyrspårsavtalet

Järnvägsspåret vid Uppsala centralstation

Under onsdagen höll regeringen en pressträff i Uppsala med infrastrukturminister Tomas Eneroth om fyrspårsavtalet mellan Uppsala och Stockholm. Regeringen gav besked om att tillföra ytterligare 7,5 miljarder kronor till arbetet med fyra järnvägsspår.

Under onsdagen den 8 juni presenterade regeringen en komplettering i Trafikverkets förslag till den nationella planen för fyrspåret mellan Uppsala och Stockholm. De meddelade att 7,5 miljarder kronor tillförs i planen, och totalt är den nya budgeten för fyrspårsavtalet 10 miljarder kronor.

– Nu kan projektet utföras enligt plan, det är en mycket viktig signal för länets utveckling, säger landshövding Göran Enander.

Landshövding Göran Enander skrev med fem andra landshövdingar, och vd:arna och en regionchef från handelskamrarna i respektive län, en debattartikel i Dagens industri i våras om vikten av att avtalet hålls. Detta för att skapa tillgängliga, effektiva och klimatsmarta kommunikationer för både gods- och persontrafik samt för att gynna arbetstillfällen och konkurrenskraftig export.

Debattartikel: Vi måste vara framtiden på spåren!

Kontakt