• Eldningsförbud i hela Uppsala län

    Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat att eldningsförbud gäller i hela Uppsala län, från torsdagen den 11 maj 2023 klockan 15.00. Förbudet gäller tillsvidare. The County Administrative Board has decided on a fire ban in Uppsala county, from 3 pm on May 11th 2023, valid until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Utflyktsprogrammet 2022 är här!

I förgrunden ligger framsidan av det tryckta utflyktsprogrammet på sned mot en bakgrund av en sjö med gäss i solsken.

Efter ett uppehåll under pandemin är det åter dags för ett tryckt program fyllt av förslag på utflykter och evenemang i länets varierade och fina natur. Den första aktiviteten äger rum redan på söndag den 3 april och är en vandring från Skutskär till Brämmenstugan tillsammans med Friluftsfrämjandet.

– Tanken med Utflyktsprogrammet är att göra det enkelt att hitta ut till naturen tillsammans med andra. Det ska kännas tryggt för den som är ovan, men det kan också ge inspiration till den som vill ge sig ut på egen hand, säger Camilla Wessberg, naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen.

I Utflyktsprogrammet för våren och sommaren 2022 samlas 80 utflykter i Uppsala läns natur. Kommuner, naturskolor, Upplandsstiftelsen, Biotopia och en mängd olika ideella föreningar står för arrangemangen. Här finns till exempel vandringar, cykelturer, naturguidningar och familjeaktiviteter.

– Under pandemin ställdes många aktiviteter in och osäkerheten gjorde att vi inte kunde producera ett tryckt utflyktsprogram. Vi är så glada att vi åter vågar sammanställa, trycka och och sprida programmet. Även om utflykterna finns i Biotopias digitala kalendarium är det många som efterfrågar en tidning som går att bläddra i, säger Camilla Wessberg.

Programmet samordnas och ges ut gemensamt av Upplandsstiftelsen, Biotopia och Länsstyrelsen Uppsala län. Flera av utflykterna går till skyddad natur. Programmet finns tillgängligt på Biotopia och har skickats ut till länets bibliotek. Alla utflykter finns med i Biotopias kalendarium och de kommer även att publiceras successivt i appen Naturkartan. Biotopia svarar gärna på frågor om de enskilda aktiviteterna.

Utflyktsprogrammet 2022, vår och sommar Länk till annan webbplats.

Kontakt Biotopia

E-post till Biotopia
Telefon 018- 727 63 70

Kontakt