Risk för vattenbrist i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ingen förlängning av skyddsjakt

Varg

Länsstyrelsen avser inte att ytterligare förlänga skyddsjakten efter en varg i Siggeforareviret i nuläget. Den tredje september i år beslutade Länsstyrelsen om skyddsjakt efter en varg i Siggeforareviret, en skyddsjakt som sedan förlängdes till den 15 oktober.

Bakgrunden till skyddsjakten var att ett flertal angrepp på tamdjur inträffat under kort tid inom reviret. Det gjorde att Länsstyrelsen ansåg att risken för ytterligare allvarlig skada var stor och att det på kort sikt saknades andra lämpliga lösningar.

– Vi kan konstatera att vi sedan den 11 september inte haft några vargangrepp på tamdjur i området, och nu börjar också betessäsongen lida mot sitt slut, vilket gör att många djurägare tar hem sina får för vintern. Det gör att risken för ytterligare angrepp och allvarlig skada minskar för varje dag som går, säger Sebasitan Olofsson, vilthandläggare på Länsstyrelsen Uppsala län.

Det är inte aktuellt att förlänga skyddsjakten, då länsstyrelsen bedömer att kriterierna för skyddsjakt inte längre är uppfyllda.

Ingen varg har hittills fällts under skyddsjakten.

Kontakt