Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Dags att kora Årets hedersupplänning

En panormabild över Uppsala slott med borggården i förgrunden

Årets hedersupplänning koras vid Uppsala slott

Nu på onsdag, den 23 juni, är det dags att offentliggöra Årets hedersupplänning vid en ceremoni på Uppsala slott. Utmärkelsen ges till någon som har bidragit med betydelsefulla insatser för kultur-, samhälls- eller näringslivet i länet.

Ända sedan 1991 har landshövdingen i Uppsala län, tillsammans med länsstyrelsen, utsett Årets hedersupplänning. Utmärkelsen tilldelas den som gjort särskilt betydelsefulla insatser för länet inom näringslivs-, kultur- eller samhällsområdet. Pristagaren ska vara född eller verksam i Uppsala län, eller på annat sätt ha nära anknytning till länet.

Förra årets pristagare var artisten och Uppsaladottern Veronica Maggio, som fick utmärkelsen för ”sin ständigt växande musikskatt och tonsäkra skildring av en modern urban tillvaro.” Och nu är det alltså dags att tillkännage 2021 års hedersupplänning. På onsdag, den 23 juni, offentliggörs det i samband med en offentlig ceremoni på Uppsala slott.

–Årets pristagare har under lång tid verkat i länet och gjort insatser, inte minst under en mycket speciell och utmanande tid. I år blir det något av en extra överraskning, säger landshövding Göran Enander.

Här finns mer information om priset "Årets Hedersupplänning, samt en förteckning över alla pristagare sedan 1991. Länk till annan webbplats.

Kontakt