Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Lettlands president besöker Uppsala

Bild på Uppsala slott

På måndag 21 juni besöker Lettlands president Uppsala. Landshövding Göran Enander tar emot på Uppsala slott. Fotograf Sara Linderoth/länsstyrelsen.

Nu på måndag, den 21 juni, anländer Lettlands president Egils Levits till Uppsala för ett officiellt besök. Landshövding Göran Enander tar emot presidenten vid Uppsala slott innan färden går vidare mot Uppsala universitet.

President Egils Levits besök i Uppsala den 21 juni är en del av ett officiellt Sverigebesök. Presidenten väntas ankomma till slottet klockan 11.30 på måndagsförmiddagen och välkomnas av landshövding Göran Enander vid slottstrappan.

– Att presidenten väljer att förlägga en dag av sitt Sverigebesök i Uppsala är hedrande och vi ser fram emot att ge honom en överblick av allt som Uppsala har att erbjuda. Våra två framstående universitet, en väl utvecklad innovationsmiljö och attraktiviteten i att vara ett stadigt växande län, är egenskaper jag kommer att presentera för presidenten, säger landshövding Göran Enander.

Besöket sker i anslutning till att det i år är 100 år sedan Sverige erkände Lettland som självständigt. Samma år, 1921, upprättades också en svensk beskickning i Lettland.

Måndagens vistelse på slottet innehåller en visning av Rikssalen, en presentation av Uppsala län och en lunch med lokala gäster.

Därefter går färden vidare till Uppsala universitet där rektor Anders Hagfeldt tar emot. I universitets program ingår bland annat ett seminarium på temat ”Demokrati i digitaliseringens tid”.

Kontakt