Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Cecilia Magnusson blir länsråd i Uppsala län

Cecilia Magnusson

Regeringen har i dag, den 3 juni, beslutat att utse Cecilia Magnusson till länsråd vid Länsstyrelsen Uppsala län. Hon tillträder den 15 juni 2021 och förordnandet gäller fem år.

Cecilia Magnusson har varit vikarierande länsråd på länsstyrelsen sedan mars 2020, då hon klev in i rollen i väntan på rekrytering av ordinarie länsråd. Efter regeringens beslut i dag är hon länsråd från och med den 15 juni fram till den 15 juni 2026.

– Jag ser fram emot att fortsatt vara en del av utvecklingen i ett expansivt län där mycket händer. Detta pandemiår har tydligt visat att vi har en stark förmåga till samarbete och samverkan i länet och det är något som jag vill jobba för att bibehålla och utveckla, säger Cecilia Magnusson.

Cecilia Magnusson har bott i Uppsala i drygt 25 år. Hon började sin anställning på Länsstyrelsen Uppsala län som chefsjurist år 2015. Cecilia är domarutbildad jurist och har, utöver arbetet vid flera domstolar, tidigare arbetat vid Åklagarmyndigheten, Läkemedelsverket och på affärsjuridisk advokatbyrå.

Länsrådet är landshövdingens närmaste medarbetare och leder tillsammans med landshövdingen arbetet vid länsstyrelsen. Länsrådet är också landshövdingens ersättare när denne inte är i tjänst eller har förhinder.

– Cecilia kombinerar goda meriter och erfarenhet med ett starkt engagemang för länsstyrelsens verksamhet och länet i stort. Hon är redan varm i kläderna och det känns mycket bra att hon fått förtroendet att fortsätta sitt arbete, säger landshövding Göran Enander.

Kontakt