Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets jordbrukarstöd är på gång

En traktor ute på ett fält

Jordbrukarstöden för 2020 kommer snart att börja betalas ut till länets jordbrukare. På fredag, den 16 oktober, påbörjas utbetalningarna av årets miljöersättningar och ersättningar för ekologisk produktion.

Länsstyrelsen Uppsala län uppfyller det nationella målet att betala ut delutbetalningar till minst 70 procent av de inkomna ansökningarna för miljöersättningar och ersättningar för ekologisk produktion i år.

Den första omgången av delutbetalningen kommer att börja betalas ut redan nu på fredag den 16 oktober. Efter det kommer utbetalningarna att ske löpande. Det kan betyda att din utbetalning inte är klar i handläggningen till första datumet utan betalas ut efter det första utbetalningstillfället.

Har du till exempel haft kontroll där det konstaterats fel, gjort ändringar i din ansökan eller gjort en överlåtelse av stöd kan utbetalningarna dröja ytterligare.

– Det känns mycket bra att vi även i år når vi det nationella målet inför den första utbetalningen av årets jordbrukarstöd. Det är ett kvitto på att vi har lyckats bibehålla takten i handläggningen trots att vi har behövt lägga mycket resurser på att hantera den rådande pandemin, säger Kristina Janson, chef för landsbygdsavdelningen på Länsstyrelsen Uppsala län.

Slututbetalningarna av direktstöd samt miljöersättningar och ersättningar för ekologisk produktion börjar betalas ut den 4 december.

Information om jordbrukarstöden i Uppsala län

Kontakt