Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sydkoreas talman välkomnas av landshövdingen vid Uppsalabesök

Uppsala slott och Uppsala domkyrka sedda från avstånd med grönska i förgrunden

I dag, den 28 september, besöker Sydkoreas talman Park Byeong-seug Uppsala. Det är första gången Sverige får besök av en sydkoreansk talman någonsin. Landshövdingen tar emot talmannen med medföljande delegation vid domkyrkan.

Sydkoreas talman Park Byeong-seug besöker Sverige den 26–30 september. Besöket är landets första talmansbesök i Sverige någonsin och Park Byeong-seugs allra första officiella internationella besök i egenskap av talman.

Syftet med besöket är bland annat att diskutera bilaterala och internationella parlamentariska frågor och utbyta erfarenheter om forskning, innovation och kultur.

I dag, den 28 september, anländer talmannen med delegation till Uppsala, där landshövding Göran Enander tar emot vid domkyrkan för att senare under kvällen bjuda in till middag i Rikssalen på Uppsala slott.

– Att Sydkoreas talman väljer att besöka Sverige och Uppsala vid sitt första officiella besök internationellt är förstås mycket glädjande och förstärker ytterligare den goda samverkan som finns mellan våra länder,säger landshövdingen.

– Vi kommer att ta tillfället i akt att visa talmannen den utmärkta infrastruktur kring innovation som Uppsala har och även synliggöra några av våra lokala företag på området.

Talman Park Byeong-seug kommer vid sitt besök i Uppsala även att få en rundvisning av domkyrkan, bland annat av Carl von Linnés och Gustav Vasas gravar, samt få titta på Carolina Redivivas koreanska samlingar.

Kontakt