Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

På måndag är det dags att avslöja Årets Hedersupplänning 2020

Svartvit illustration på silhuett av ett huvud med ett frågetecken i

På måndag, den 15 juni, offentliggörs ”Årets Hedersupplänning” vid en ceremoni på Uppsala slott. Utmärkelsen, som delats ut av landshövdingen sedan 1991, ges till någon som har bidragit med betydelsefulla insatser för länets kultur-, samhälls- eller näringsliv.

Ända sedan 1991 har landshövdingen i Uppsala län, tillsammans med länsstyrelsen, utsett ”Årets Hedersupplänning”, en utmärkelse som tilldelas någon som är född eller verksam i Uppsala län, eller som på annat sätt har nära anknytning till länet.

Priset ges för särskilt betydelsefulla insatser för länets framtid och utveckling inom näringslivs-, kultur- eller samhällsområdet.

Förra årets pristagare var forskaren och föreläsaren Göran Ulväng, som arbetar inom fälten byggnadsvård, agrarkultur och hembygdshistoria. Och nu är det alltså dags att tillkännage vem 2020 års hedersupplänning är.

På måndag, den 15 juni, offentliggörs det vem pristagaren är i samband med en offentlig ceremoni på Uppsala slott, till vilken media inbjudes.

– I år går priset till en person som verkligen satt staden Uppsala på kartan – en mycket värdig mottagare av utmärkelsen, säger landshövding Göran Enander.

Information om utmärkelsen ”Årets Hedersupplänning”, samt en förteckning över samtliga pristagare sedan 1991

Kontakt