Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen ger sig ut på länsvandringar för folkhälsan

Skylt för vandringsled

På onsdag, den 20 maj, inleder landshövding Göran Enander en serie natursköna vandringar i länets åtta kommuner. Syftet är att uppmärksamma betydelsen av friluftsliv, folkhälsa och naturvård. Den första vandringen sker i Knivsta, där landshövdingen får sällskap av representanter för både kommunen och föreningslivet.

Friluftsliv, folkhälsa och naturvård är mottot för de vandringar som Uppsala läns landshövding Göran Enander företar i länets åtta kommuner under sommaren och hösten.

Vandringarna blir också en introduktion till det kommande Friluftslivets år 2021, där syftet är att få fler människor att upptäcka och förstå värdet av friluftsliv och naturupplevelser.

– Genom vandringarna vill jag slå ett slag för folkhälsan och bidra till att locka fler att utnyttja de många fina vandringsleder, hälsostigar och naturreservat vi har i vårt mångfacetterade län. De värden som naturvistelser ger oss människor kan inte nog betonas, säger Göran Enander.

Första vandringen äger rum på onsdag, den 20 maj, i Knivsta. Följeslagare på den cirka en mil långa vandringen blir kommunstyrelsens ordförande Peter Evansson, kommundirektör Daniel Lindqvist och kommunens park- och naturchef Josefin Edling. Därtill deltar representanter för Friluftsfrämjandet och Scouterna.

Under vandringen kommer bland annat vikten av grönstruktur i tätorterna att belysas.

Övriga vandringar i länet

27 maj ­– Enköping
23 juni – Håbo
25 juni – Heby
4 september – Uppsala
9 september – Östhammar
23 september – Älvkarleby
9 oktober – Tierp

Kontakt