Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen håller presskonferens inför valborg

Landshövding Göran Enander

I dag, den 27 april, välkomnar landshövding Göran Enander media till en pressträff om hanteringen av de spontana valborgsfiranden som befaras uppstå i Uppsala och övriga länet trots pågående pandemi. Pressträffen äger rum i länsstyrelsens lokaler på Bäverns gränd i Uppsala men går att se direkt via länk.

Landshövding Göran Enander bjuder i dag klockan 11.00 in till en pressträff inför den förestående valborgshelgen. Det som vanligtvis är Uppsalas främsta högtidsdag ställs i år in till följd av pågående coronapandemi.

Tillsammans med Uppsala universitet, SLU, Region Uppsala, Uppsala kommun och Polisen vill länsstyrelsen inskärpa allvaret i rådande situation och hur vi tillsammans måste arbeta för att begränsa smittspridningen och belastningen på sjukvården.

– Vi befinner oss i en mycket allvarlig situation som kräver samlat och kraftfullt agerande. För att fortsätta hålla samhällsspridningen av coronaviruset på en nivå som sjukvården mäktar med, måste vi alla fortsätta att respektera restriktionerna och värna varandra. Det är inte läge att luta sig tillbaka än, säger Göran Enander.

Deltar vid presskonferensen förutom landshövdingen gör:

Eva Åkesson, rektor för Uppsala universitet
Karin Holmgren, prorektor för SLU
Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S), Uppsala kommun
Emilie Orring, regionstyrelsens ordförande (M), Region Uppsala
Carin Götblad, regionpolischef för Polisregion Mitt

Presskonferensen kommer att livestreamas och gå att se direkt här:

Kontakt