Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stopp av vissa stöd inom landsbygdsprogrammet

En traktor plöjer framför en skock fåglar

Intresset för miljöersättningarna har varit större än vad Jordbruksverket har räknat med i sina prognoser. För att säkerställa att det finns pengar till miljöersättningarna stoppar Jordbruksverket vissa stöd inom landsbygdsprogrammet från och med den 9 april 2020.

Jordbruksverkets besked om att vissa stöd inom landsbygdsprogrammet stoppas kom förra veckan. Främst gäller det projektstöd för till exempel bredband och andra stöd för utveckling av landsbygden. Pengarna försvinner alltså inte ur landsbygdsprogrammet.

– Det är positivt att intresset för att söka miljöersättningar är större än vi trott. Samtidigt är det beklagligt att det påverkar möjligheterna för aktörer på länets landsbygder att utveckla verksamheter genom att söka aktuella projekt- och företagsstöd, säger Kristina Jansson, chef för landsbygdsavdelningen vid länsstyrelsen i Uppsala.

– Just nu analyserar vi vad de pausade stöden får för konsekvenser för vårt län. Vi ser med förhoppning fram emot att nya pengar tillförs nästa år.

Läs mer om de stoppade stöden här:

Stopp för vissa stöd inom landsbygdsprogrammet på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt