Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stöd till dig som får frågan
om att köpa ut alkohol

I sommar åker många ungdomar på festivaler och går på fester. Då är det ofta du som förälder eller äldre syskon får frågan om du kan köpa ut eller bjuda på alkohol.

Undersökningar visar att de alla flesta föräldrar vet att det är viktigt att inte bjuda eller köpa ut. Fortsätt så och bra jobbat! Men ta även ett snack med era äldre barn. Hämta tips på www.tänkom.nu Länk till annan webbplats. eller www.hejdaalkoholskador.se Länk till annan webbplats.

Vill du ha mer tips så kika på Systembolagets kampanj Länk till annan webbplats.. Genom ett filter på Snapchat vill de göra det enklare för unga vuxna att säga nej till yngre som ber om alkohol. De har också tagit hjälp av psykologen Oskar Henrikson, som ger goda råd om hur man säger nej på ett bra sätt.

IQ vill uppmärksamma problemen med att unga får tag på alkohol via "langningssidor" på framför allt Instagram. De har även polisanmält ett antal spritkonton på Instagram. Hjälp till du också! Om du känner till var ungdomar får tag på alkohol, ring och tipsa polisen!
Här kan du läsa om kampanjen Länk till annan webbplats..

Kontakt