Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Gottsunda Dans & Teater uppmärksammad av kunglig fond

Gottsunda Dans & Teater har på torsdagen tilldelats anslag ur Stiftelsen Konungens jubileumsfond för ungdom i Sverige. Anslaget delades ut av landshövding Göran Enander.

Gottsunda Dans & Teater är belägen i Gottsunda centrum och arbetar med att inspirera barn och ungdomar till att skapa, vara kreativa och känna kulturell gemenskap. Föreningen bedriver en stor verksamhet med pedagogiskt fokus och sätter varje termin upp dans- och teaterföreställningar som spelas kostnadsfritt för Uppsala kommuns alla skolungdomar.

Anslaget är på 20 000 kronor och är beslutat av stiftelsens styrelse, baserat på de förslag som landshövdingen inkommit med.

H.M. Konungens jubileumsfond för ungdom i Sverige har till ändamål att främja barns och ungdoms i Sverige fostran samt att stödja vetenskaplig forskning med anknytning därtill. Sveriges landshövdingar lämnar förslag, medel kan inte sökas direkt hos fonden. Det är också landshövdingarna i respektive mottagares län som ombesörjer utdelningen av stipendierna.

På bilden (från vänster): Landshövding Göran Enander, konstnärlig verksamhetschef Kerstin Helsing, pedagogisk verksamhetschef Karen Monie och Gottsunda teaters ordförande Per Svalander. Foto: Arne Åhman, Länsstyrelsen i Uppsala län

Mer information om jubileumsfonden Länk till annan webbplats.

Kontakt