Hur kommunledningar kan motverka välfärdsbrottslighet
Välfärdsbrottslighet är ett högst påtagligt och allvarligt hot mot vår gemensamma välfärd och demokrati. Kommuner, regioner och myndigheter behöver arbeta aktivt för att förebygga välfärdsbrott och säkerställa att det finns en tydlig struktur för att hantera problem när de upptäcks.
Innehåll
Borås stads avdelningar Centrum för kunskap och säkerhet och Miljöförvaltningen delar med sig av exempel på hur en politisk styrgrupp stöder arbetet och främjar tempot i arbetet genom kortare väg mellan handläggare och ledning. Borås stad kommer även att beskriva hur de bedriver ett långsiktigt och strategiskt arbete för att kriminalitet, oegentligheter och korruption inte ska få fäste i kommunens verksamheter. Vi får ta del av hur de har organiserat arbetet och hur de bedriver arbetet både internt och i samverkan med externa aktörer.
Målgrupp
Målgruppen vid det här tillfället är i första hand politiker och ledning i kommunerna. Handläggare, strateger och/eller samordnare som har till uppdrag att sprida kunskap om välfärdsbrottslighet i respektive kommun eller andra berörda inom den kommunala sektorn är också välkomna.
Hela utbildningsserien 2024
Länsstyrelserna i Dalarna, Gävleborg, Södermanland, Uppsala, Värmland, Västmanland och Örebros län bjuder under 2024 in till en digital utbildningsserie om välfärdsbrottslighet. Det här är seriens fjärde och sista tillfälle.
- 27 mars - Utbildning om bidragsbrott AVSLUTAD
- 29 maj - Ideella föreningar som brottsverktyg AVSLUTAD
- 4 september – Organiserad brottslighet – hur finansieras den? Se separat kalenderhändelse: Organiserad brottslighet - hur finansieras den? (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.
- 5 december - Hur kommunledningar kan motverka organiserad brottslighet, välfärdsbrottslighet och otillåten påverkan.
- Var:
- Digitalt. Länken till utbildningen skickas ut dagen innan utbildningstillfället.
- Kostnad:
- Deltagande är kostnadsfritt.
- Sista anmälningsdag:
- 02 dec 2024