Stabs- och ledningsmetodik
En grundutbildning i stabsmetodik där teori varvas med övningar under två dagar. Målet med utbildningen är att utveckla deltagarens förmåga att arbeta i en stabsfunktion.
Bakgrund
Med stabsmetodik menas att staben arbetar på ett strukturerat sätt i syfte att så effektivt som möjligt hantera en samhällsstörning. Till sin hjälp har staben olika verktyg som för processen framåt.
Utbildningen syftar till att utveckla deltagarens kunskap om arbetet som stabsmedlem inom den egna organisationen vid samhällsstörningar.
Målgrupp
Aktörer i Uppsala län med ansvar för samhällsskydd och beredskap på lokal, regional eller nationell nivå och specifikt till personal som kommer att arbeta i aktörens krisledningsorganisation i befattningen stabsmedlem.
Mål
Utbildningen har som övergripande målsättning att utveckla din förmåga att arbeta i en stabsfunktion. Efter utbildningen ska du kunna:
- Beskriva arbetssätt och verktyg för att verka i en stab vid en samhällsstörning
- Förklara roller och uppgifter mellan beslutsfattare, stabschef och stab
- Förbereda en stabsorientering utifrån den egna funktionen
- Förklara hur samarbetet säkerställs och koordineras internt
- Ha förståelse för hur stabsarbete genomförs hos olika aktörer inom C-sam.
Förkunskapskrav
Du ska kunna redogöra för hur din organisations krisledning är uppbyggd eller kommer att se ut. Utbildningen bygger på ett aktivt deltagande och att du delar med dig av dina tidigare erfarenheter. Inför utbildningen ombeds du läsa sammanfattningen av Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Länk till annan webbplats.
Anmälan
Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att göra ett urval bland de anmälda för att skapa en lämplig representation av deltagare i kursen.
- Var:
- Länsstyrelsens samverkansplats
- Kostnad:
- Utbildningen är kostnadsfri
- Sista anmälningsdag:
- 05 okt 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.