12 dec 2023 klocka 09.00 - 16.00

Hedersförtryck, bortförande och hur vi möter utsatta

Ansikte målat med vattenfärg

Länsstyrelsen bjuder in till en utbildningsdag med fokus på hedersrelaterat våld och förtryck. Vi kommer lära oss mer om brottet hedersförtryck och den första fällande domen samt hur vi kan motverka bortförande av barn och unga. Sist men absolut inte minst kommer vi få nya idéer och verktyg kring hur vi kan arbeta med samverkan, gott bemötande och låg tröskel för att möta utsatta.

Länsstyrelsen har fått medel för att tillsammans med aktörer i länet utveckla och starta ett regionalt resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck i Uppsala län. Som en del i detta arbete samlar vi aktörer i länet för att nätverka, sprida erfarenhet och dela tankar samt framförallt kunskapshöja inom området hedersrelaterat våld och förtryck.

Program

08:30 Registrering och fika

09:00 Origo resurscentrum, Stockholm – Om Origo resurscentrum, Origomodellen ochbemötande av utsatta.

10:15 Paus

10:30 Forts. Origo

11:30 Lunch

12:30 Utrikesdepartementet – Om personer som förts utomlands mot sin vilja och som under resan utsatts för hedersrelaterat våld och förtryck

13:45 Fikapaus

14:15 Jessica Wenna, senior åklagare vid Åklagarkammaren i Västerås och ämnesspecialist hedersrelaterad brottslighet - Om lagstiftning och praxis kring hedersförtryck

15:30 Information om regionalt resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck i Uppsala län

16:00 Slut

Målgrupp

Dagen riktar sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården, polis och rättsväsende, civilsamhällesorganisationer samt kommunal verksamhet, exempelvis inom socialtjänst, skola och förskola. Även du som har en strategisk roll eller är förtroendevald i kommun eller region kan anmäla dig. Vid fullbokad utbildning förbehåller sig länsstyrelsen att fördela platserna utifrån geografisk spridning och yrkesområden.

Kostpreferenser och hjälpmedel

Kontakta eller meddela organisatören.

Var:
Uppsala Konsert och Kongress (UKK), Vaksalagatan 1, Uppsala
Kostnad:
Ingen kostnad. Lunch och fika ingår. Bekräftad plats kan överlåtas till annan. Ej avbokad plats innan 5 december innebär debitering på 500 kr.
Sista anmälningsdag:
13 nov 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Du kan inte anmäla dig längre. Sista anmälningsdag var den 13 november klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss