Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

06 sep 2023 klocka 11.00 - 12.00

Vill du söka stöd inom Klimatklivet?

Solceller på tegeltak, ovanför blå himmel.

Klimatklivet är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Undrar du vad som gäller eller har frågor om Klimatklivet? Välkommen till detta informationsmöte!

Informationsmötet riktar sig till dig som är intresserad av att söka stöd från Klimatklivet för att minska din organisations utsläpp av växthusgaser eller för att investera i laddinfrastruktur. Åtgärder som har fått stöd tidigare är till exempel energikonverteringar, energieffektiviseringsåtgärder, inköp av elektriska arbetsmaskiner och laddstationer. På mötet får du information om stödet, hur du söker och har möjlighet att ställa frågor.

Program

  • Klockan 11.00-11.40: Hur söker jag stöd från Klimatklivet?
    Länsstyrelserna informerar om hur din organisation gör en ansökan till Klimatklivet, och vilken nödvändig information som behöver förberedas till ansökan.
  • Klockan 11.40-12.00: Frågestund.

Målgrupp

Stöd från Klimatklivet kan sökas av företag, regioner, kommuner och kommunala bolag, föreningar, stiftelser med flera. Privatpersoner kan inte söka stöd genom Klimatklivet.

Ansökan till Klimatklivet 2023

Speciellt för denna ansökningsomgång av Klimatklivet är att det är särskilt bra att söka stöd för åtgärder som går snabbt att genomföra. Gällande anbud för stöd till publik laddinfrastruktur kommer Naturvårdsverket bara ta emot anbud för projekt som klarar att bli slutförda senast 30 juni 2024. Ansökningstiden är 18-29 september.

Frågor och svar om Klimatklivets ansökningsperiod 2023, Naturvårdsverket Länk till annan webbplats.

Klimatinvesteringsstöd

Sök stöd för laddstationer under hösten 2023

Arrangörer

Länsstyrelserna i Uppsala, Västmanland och Södermanlands län.

Anmäl dig

Var:
Digitalt i Skype
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
31 aug 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss