Höga flöden i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

18 okt 2023 klocka 09.00 - 16.00

Sociala hållbarhetsveckan: Trygghetens pris

Tecknade människor i grupp håller om varandra

Vill du vara med på en dag där du får vända ut och in på dina perspektiv och tankar? Under denna dag kommer vi inte prata om bryggor utan broar för ömsesidig förståelse mellan myndigheter och människor. Lär dig att förstå hur vi kan skörda samhällets vinster genom rätt investeringar i rätt tid!

Program och innehåll

09:00 Länsstyrelsen hälsar välkomna

09:10 Workshop i kreativt skrivande med tema utsatta områden - Amer Sarsour, poet och webbredaktör för Amnesty International

10:30 Fikapaus

10:45 Samhällsvägledare/Kulturtolkar - varför behövs det och ger det effekt? - Yaser Abu-Jheiseh ordförande i Uppsala moské och kulturtolk och Malin Vans Méndez, bitr. enhetschef Uppsala Ungdomsjour

12:00 Lunch

13:00 Sociala investeringar och utanförskapets pris, föreläsning och workshop - Ingvar Nilsson, nationalekonom

14:30 Fikapaus

15:00 Workshop med Ingvar Nilsson

16:20 Länsstyrelsen avrundar

Talarpresentationer

Amer Sarsour

Foto: Oscar Olsson

Amer Sarsour

Amer Sarsour är poet och fick 2023 Uppsala kommuns stipendium till Gösta Knutssons minne för sitt breda konstnärskap och brinnande engagemang för att föra ut och tillgängliggöra litteraturen för alla. Under dagen kommer han ge oss verktyg för att förstå våra egna perspektiv och kanske till och med möjligheten att reflektera över dem.

 

 

 

 

 

Yaser Abu-Jheiseh

Bild: Källa, Uppsala kommun.

Yaser Abu-Jheiseh

Yaser Abu-Jheiseh är kulturtolk och ordförande i Uppsala moské. Han har ett stort engagemang för civilsamhällesfrågor och har startat upp flera olika föreningar i Uppsala som engagerar ungdomar och deras familjer. Under denna dag kommer han berätta hur han som kulturtolk bygger broar och eliminerar risker för missförstånd och misstro till statsapparaten.

 

 

 

 

 

Ingvar Nilsson

Foto: Leif R Jansson

Ingvar Nilsson

Ingvar Nilsson är nationalekonom som i mer än 40 år arbetat med utanförskapets ekonomi. De senaste tio åren har Ingvar fokuserat på utsatta stadsdelar och våldet i dessa. Under eftermiddagen kommer Ingvar bidra med verktyg för att med tidiga sociala investeringar skörda stora samhällsekonomiska vinster.

 

 

 

 

Bakgrund

I Uppsala län finns Råd för social hållbarhet, ett samverkansorgan som leds av Länsstyrelsen i samverkan med Region Uppsala och där länets kommuner och flera myndigheter ingår. Rådet har gemensamma prioriteringar och mål för att öka möjligheten till ett gott liv på lika villkor för länets befolkning.

Under Social hållbarhetsvecka tar vi avstamp i Råd för social hållbarhets sakområden och målsättningarna i Agenda 2030. Tanken är att samla dessa frågor i ett brett sammanhang under vecka 42 för att belysa att social hållbarhet är ett område där flera värden är lika viktiga, de kan samverka med varandra och utgör en helhet.

Målgrupp

Dagen riktar sig till dig som är politiker, arbetar med frågor som rör trygghet, planering för social hållbarhet eller möter människor i ditt arbete i Uppsala län.

Var:
Uppsala konsert och kongress (UKK), Vaksala torg 1, Uppsala
Kostnad:
Ingen kostnad. Lunch och fika ingår.
Sista anmälningsdag:
09 okt 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 17 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 9 oktober klockan 23.59.


Kontakt

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss