• Eldningsförbud i hela Uppsala län

    Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat att eldningsförbud gäller i hela Uppsala län, från torsdagen den 11 maj 2023 klockan 15.00. Förbudet gäller tillsvidare. The County Administrative Board has decided on a fire ban in Uppsala county, from 3 pm on May 11th 2023, valid until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

21 apr 2023 klocka 09.00 - 09.50

Digital friluftsfrukost: Informera om tillgänglighet i naturen

Blåsippa bland löv

Foto: Maria Rolf.

Välkommen på digital friluftsfrukost. Temat är att informera om tillgänglighet för alla i naturen och om tillgänglig information. Några kommuner berättar om information om tillgänglighet i naturen för personer med funktionsnedsättning.

Börja arbetsdagen på bästa sätt och få tips och inspiration till hur du kan arbeta med friluftsliv i din kommun! Vi fortsätter med våra frukostwebbinarier där olika kommuner delar med sig av sina erfarenheter. Detta är det tredje av tre webbinarier.

Denna gång får du ta del av exempel från Jönköpings och Örebro kommun som arbetat med olika typer av åtgärder för att informera om tillgängligheten för alla till naturen.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig främst till dig som är tjänsteperson på kommun i östra Mellansverige och arbetar med friluftsliv eller närliggande frågor men kan också vara intressant för dig på region, myndighet eller liknande.

Anmälan

Anmälan sker på Länsstyrelsen i Södermanlands läns webbplats

Vi fortsätter med friluftsfrukostar i höst!

  • Vi planerar tre friluftsfrukostar i höst
  • Kom gärna med förslag på ämnen
  • Hör av dig om din kommun vill berätta om ert arbete eller tipsa oss om en annan kommuns arbete
  • Vi vill gärna att både små och stora kommuner berättar

Webbinarierna är ett samarbete mellan Länsstyrelserna i Uppsala, Stockholms, Södermanlands, Västmanlands, Gotlands och Östergötlands län. Sprid gärna vidare till andra du tror är intresserade.

Vi ses!

Uppsala, Stockholms, Södermanlands, Västmanlands, Gotlands och Östergötlands län
Var:
Digitalt webbinarium, länk skickas till din e-post när du anmält dig
Kostnad:
Utan kostnad
Sista anmälningsdag:
18 apr 2023

Kontakt

Maria Rolf

Friluftslivssamordnare