30 mar 2023 klocka 09.00 - 09.50

Välkommen på Digital friluftsfrukost

Collage, två barn i natur och en sagobok på ett ställ vid ett träd.

Foto: Henrik DeJoussineau och Johnérs bildbyrå

Kommuner berättar: Naturlek och äventyr för barn och unga. Börja arbetsdagen på bästa sätt och få tips och inspiration till hur du kan arbeta med friluftsliv i din kommun!

Vi fortsätter under våren med våra frukostwebbinarier där olika kommuner delar med sig av sina erfarenheter. Denna gång ger Upplands-Väsby kommun och Västerås stad exempel på hur de har arbetat för att främja och möjliggöra naturlek och äventyr för barn och unga.

Under webbinariet får du höra Upplands-Väsby berätta om sitt arbete med att ta fram en sagostig. Stigen är ett pedagogiskt äventyr för både yngre och äldre barn där kommunen har utgått från platsens värden och haft ett normkritiskt tankesätt. Västerås i sin tur berättar om insatser på skolgårdar för att främja barns relation till naturen. Du får höra hur barnens allra närmsta livsmiljö kan bli en plats som kan väcka nyfikenhet och omsorg om det levande.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig främst till dig som är tjänsteperson på kommun i östra Mellansverige och arbetar med friluftsliv, park och natur samt utveckling av skolgårdar eller närliggande frågor men kan också vara intressant för dig på region, myndighet eller liknande.

Missa inte nästa friluftsfrukost under våren!

Fredag 21 april kl. 9.00 – 9.50. Digital friluftsfrukost: Informera om tillgänglighet i naturen

Webbinarierna är ett samarbete mellan Länsstyrelserna i Uppsala, Stockholms, Södermanlands, Västmanlands, Gotlands och Östergötlands län. Sprid gärna vidare till andra du tror är intresserade.

Var:
Digitalt webbinarium, länk skickas till din e-post när du anmält dig.
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
28 mar 2023

Kontakt

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss