Uppstartsworkshop för att stärka den ekologiska produktionen och konsumtionen

Länsstyrelsen bjuder in till uppstartsworkshop för samarbetsprojektet EKO vilket syftar till att främja produktionen och marknaden för ekologiska livsmedel.
På workshopen kommer du att kunna påverka hur projektet ska arbeta för att stärka ekologiska livsmedelsproduktionen och konsumtionen i Uppsala län. Målet med projektet är att få fler aktörer att vilja erbjuda ekologiska varor och uppmuntra konsumenter att köpa ekologisk mat.
Det blir en heldag som bjuder på föreläsningar, workshop, nätverkande och utbyte av erfarenheter.
Dokumentation från workshopen
Program
8:30 Fika
9:00 Välkomna!
- Inledning av moderator, Ann-Helen Meyer von Bremen
- Introduktion av samarbetsprojekt ekologisk produktion och konsumtion, Karin Bergkvist, Länsstyrelsen.
Inspirationsföreläsningar
- Ekologisk produktion, Pär Lindqvist, Uppodlarna – Ekologiska lantbrukarna i Uppland
- Utvecklingen på ekomarknaden och i butik, Ida Lind, Ekologiska Lantbrukarna
- Trender kring ekologisk handel samt arbete med att rekommendera ekologiskt i kundmötet, Stina Lundqvist, Hållbarhetsutvecklare och Emil Fasth, provningsansvarig PK huset, Systembolaget
- Offentlig måltid, Sara Nygårdh, Måltidsservice Uppsala kommun
Panelsamtal
- Deltagare: Inspirationsföreläsare samt Johanna Mellberg, Johanna&Mat
12.00 Lunch
13.00 Workshop
- Genomförs i mindre grupper inklusive fikapaus.
15.00 Avslut av dagen
Målgrupp
Från mylla till hylla. Hela kedjan från producent fram till konsument, exempelvis producenter, förädlingsföretag, grossister, dagligvaruhandlare, inköpsansvariga i offentlig sektor, restauranger och beslutsfattare.
Plats
Krägga Herrgård (google maps) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Inom ramen för livsmedelsstrategin har Jordbruksverket fått i uppdrag av regeringen att främja marknaden för ekologiska livsmedel. Länsstyrelsen Uppsala län har beviljats medel för projekt som syftar till att stärka den ekologiska livsmedelsproduktionen och konsumtionen i Uppsala län. Målet med projektet är att få fler aktörer att vilja erbjuda ekologiska varor och att få fler konsumenter att vilja köpa ekologisk mat.
Läs mer om projektet på EKO - Nytt samarbetsprojekt - ÄT UPPsala län Länk till annan webbplats.

- Var:
- Krägga Herrgård, Bålsta.
- Kostnad:
- Ingen kostnad. Vid förhinder kan plats överlåtas till kollega. Detta ska i så fall förmedlas till arrangören senast 14 april.
- Sista anmälningsdag:
- 29 mar 2023
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Det är fritt att anmäla sig men vi förbehåller oss rätten att begränsa antalet deltagare per organisation.
Kostpreferenser och hjälpmedel
Kontakta eller meddela organisatören.