• Eldningsförbud i hela Uppsala län

    Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat att eldningsförbud gäller i hela Uppsala län, från torsdagen den 11 maj 2023 klockan 15.00. Förbudet gäller tillsvidare. The County Administrative Board has decided on a fire ban in Uppsala county, from 3 pm on May 11th 2023, valid until further notice.

Risk för skogsbrand i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

07 dec 2022 klocka 13.00 - 15.15

Inspirationswebbinarium -

Att arbeta förebyggande med spel om pengar, digitalt spelande och skärmtid

Många vuxna är oroliga för barn och ungas skärmanvändning och spelande. Länsstyrelserna har därför tagit fram ett kunskapsstöd som kan användas för att öka kunskapen och starta en givande diskussion om skärmtid och spelande.

Länsstyrelserna i åtta mellansvenska län i samverkan med Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning bjuder in till ett inspirationswebbinarium för närmare genomgång av materialet och erfarenhetsutbyte. Folkhälsomyndigheten och CAN ger oss den senaste kunskapen om barn och ungas skärmvanor och spelande samt tydliggör vikten av att arbeta förebyggande.

Målgrupp

Kunskapsstödet och seminariet vänder sig till olika professioner inom till exempel skola, elevhälsa, socialtjänst, fritidsföreningar eller ideella organisationer. Men även till föräldraskapsstödjare och ANDTS-samordnare eller yrkesverksamma som möter föräldrar. Syftet med materialet är att öka kunskapen hos föräldrar och andra vuxna i barn och ungas närhet.

Program

  • Vikten av att arbeta spelförebyggande, Jessika Spångberg, utredare, Folkhälsomyndigheten
  • Problemspelande bland unga, CAN presenterar rapporten riskspelande och samband, Johan Svensson, utredare med forskningskompetens, CAN
  • Så arbetar du praktiskt med kunskapsstöd om barn och ungas skärmanvändning och spelande, Viveca Andersson, Länsstyrelsen Östergötland
  • Samtal i mindre grupper om materialet

Anmälan

Du anmäler dig till webbinariet på Länsstyrelsen Gävleborgs webbplats:

Till anmälningsformuläret Länk till annan webbplats.

Var:
Digital via Zoom, länk skickas ut efter sista anmälningsdag. Länk till anmälningsformulär på Länsstyrelsen Gävleborgs webbplats ovan.
Kostnad:
Kostnadsfri
Sista anmälningsdag:
02 dec 2022

Kontakt