Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

08 mar 2022 klocka 00.00 - 23.59

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen

På tisdag den 8 mars är det dags att uppmärksamma internationella kvinnodagen och det nödvändiga arbete som sker varje dag, året om, för att stärka kvinnors och flickors rättigheter och möjligheter till ett fritt och jämställt liv.

Regionalt

7 mars 13:00 Våld i nära relationer och intellektuell samt neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Länsstyrelsen Uppsala län bjuder in till länsgruppen mot mäns våld mot kvinnor bjuder den 7 mars in till en digital träff med fokus på våld i nära relationer och intellektuell samt neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

8 mars 11:00 Uppsala kommuns jämställdhetspris Länk till annan webbplats.

Uppsala kommuns jämställdhetsråd kommer att uppmärksamma vinnaren av kommunens jämställdhetspris 2022 och bjuda in till en inspirerande, vass och rolig föreläsning med den prisbelönta författaren och journalisten Katrine Marçal.

7-11 & 18 Mars Kvinnovecka i Gottsunda Länk till annan webbplats.
I samband med internationella Kvinnodagen arrangeras kvinnoveckan i Gottsunda Kulturhus - det blir samtal, film och workshop! Fri entré och via länken kan du ta del av hela programmet.

Fackeltåg 8 mars 17:30 - Tjejers utsatthet för våld i nära relationer Länk till annan webbplats.

Uppsala tjej- och transjours årliga fackeltåg på internationella kvinnodagen – 8 mars. Året tema: Tjejers utsatthet för våld i nära relationer. Fackeltåget börjar och avslutas på Gamla Torget i Uppsala.

8 mars 17:30 Fira kvinnodagen med Kreativa Feminister Länk till annan webbplats.

Kreativa feminister i samarbete med stadsbiblioteket Uppsala bjuder in till fika och kreativa workshops.

8 mars 17:00 De feministiska föreningarna presenterar F.E.M P.U.B Länk till annan webbplats.

Studentföreningarna Feministiska Lärarstudenter (FEMLÄR), Feministiska Juriststudenter (FEMJUR) och Feministiska Psykologstudenter (FEMPSYK) vill tillsammans med Kalmar nation bjuda in er till stor-pub för att uppmärksamma den Internationella Kvinnodagen 8e mars! OBS! För att komma in behöver du legitimation och nationskort.

10 mars 17:00-19:00 Genusstafett - vad diskuteras i den aktuella genusforskningen? Länk till annan webbplats.

Vad diskuteras i den aktuella genusforskningen? Kom och lyssna när forskare från Centrum för genusvetenskap får 10 minuter var på sig att presentera sin forskning på Stadsbiblioteket i Uppsala.

Nationellt

Toppolitikers ledarskap och jämställd makt Länk till annan webbplats.

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) bjuder in till ett kostnadsfritt seminarium för att uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Samtalet kommer att handla om uppdraget att styra och leda en region eller en kommun, att bygga team och om det demokratiska samtalet.

Betalt och obetalt arbete - digital jämställdhetskonferens Länk till annan webbplats.

Länsstyrelsen Skåne bjuder in till en digital konferens med fokus på betalt och obetalt arbete.

Sveriges kvinnolobby Länk till annan webbplats.

Sveriges kvinnolobby samlar olika initiativ och evenemang som sker den 8 mars.

Unizons och medlemsorganisationernas aktiviteter den 8 mars Länk till annan webbplats.

Den 8 mars, på internationella kvinnodagen, hålls olika arrangemang runt om i landet där Unizon och jourerna är med och arrangerar eller medverkar.

Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) för kvinnor som lever med hiv Länk till annan webbplats.

På internationella kvinnodagen, den 8 mars, arrangerar Folkhälsomyndigheten tillsammans med det civila samhället, ett webbinarium. Fokus är på kunskap, erfarenheter och vägar framåt inom kunskapsområdet SRHR för kvinnor som lever med hiv i Sverige.

Webbinarium: Stress och press – Hur kan vi förbättra arbetsmiljön i kvinnodominerade yrken? Länk till annan webbplats.

Den 8 mars bjuder Forte in till ett webbinarium för att sätta fokus på att arbetsmiljön i kvinnodominerade sektorer är generellt sett sämre än för övriga arbetsmarknaden. Inom vård och omsorgsyrken är stress, utmattning och sömnsvårigheter vanligt förekommande, och såväl den fysiska som den mentala belastningen är hög hos anställda – både män och kvinnor.

VAR:
Fler olika platser samt digitala föreläsningsar/workshops
KOSTNAD:
-
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt