02 feb 2022 klocka 09.30 - 12.00

Konsekvensbaserade vädervarningar

Kurskatalog

Grundutbildning om SMHI:s nya vädervarningssystem. Du får under utbildningen kunskap om det nya systemet samt om hur samverkan fungerar i länet vid en väderhändelse.

Bakgrund

I oktober 2021 övergick SMHI till ett nytt varningssystem, konsekvensbaserade vädervarningar. En viktig anledning till införandet av det nya systemet är att skapa bättre beslutsunderlag och öka samhällets förmåga att hantera allvarliga vädersituationer.

Syfte

Utbildningens syfte är att du som deltagare ska få god kunskap och förståelse om det nya systemet, vad det innebär och vilken roll din organisation har i samverkansprocessen.

Innehåll

Under utbildningen varvas presentationer om konsekvensbaserade vädervarningar med genomgångar hur samverkan sker i länet samt visning i WIS.

Målgrupp

Operativa funktioner hos kommuner, Region Uppsala, elbolag, vattenbolag samt övriga myndigheter i länet som verkar vid en väderhändelse. Detta är en grundutbildning för dig som tidigare inte gått Regional konceptutbildning inom konsekvensbaserade vädervarningar.

Förberedselse

Du behöver dina inloggningsuppgifter till WIS. Om du inte har inloggninsuppgifter kontakta din organisations WIS-administratör.

VAR:
Distans via Skype, länk skickas ut innan utbildningen.
KOSTNAD:
Utbildningen är kostnadsfril
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
31 jan 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 29 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 31 januari klockan 23.59.

Kontakt