Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

02 nov 2021 klocka 14.00 - 17.00

Fältvandring på Näsets Gröna

Purpurböna

Välkomna på fältvandring hos Sven och Elisabeth Secher på Näsets gröna. Sven odlar en mångfald av grönsaker på ca 2 500 kvadratmeter i fasta bäddar.

Han är också förtjust i bänkodling och han har även några små växthus, framför allt för plantuppdrivning men även för värmeälskande frukter som med tomat, aubergine, chili, paprika, gurka och melon. Allt i liten skala.

Skörden används framför allt i det egna caféet, i den egna butiken och till boende i närområdet som kan prenumerera på grönsakslådor. Eventuella överskott säljs till restauranger.

Den här eftermiddagen kommer vi att fokusera på växtföljd, odlingsplanering och hur odlingen kan anpassas till platsens förutsättningar. Vi kommer även att samtala om hållbart företagande i ett lite större perspektiv. Hur kan grönsaksodlingen kombineras med andra verksamheter på och utanför gården och hur får man ekonomin att gå ihop, och hur skapar man uthållighet över tid? Deltagare från Uppsala län har förtur men andra är välkomna i mån av plats.

Personuppgifter

Obervera att länsstyrelsen inte samlar in personuppgifter vid anmälan.

EU-logotyp
VAR:
Näsets Gröna finns i västra delen av Knivsta kommun, vid Mälaren (Skofjärden), alltså norr om Sigtuna och söder om Uppsala. Se vägbeskrivning.
KOSTNAD:
Ingen kostnad.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
29 okt 2021

Kontakt