Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

19 okt 2021 klocka 13.00 - 16.00

Fitnessdopning – kroppsideal, dopningskulturer och genus

Styreträning

Vilka olika vägar och drivkrafter ligger bakom unga kvinnor och mäns användning av dopningspreparat? Det har en projektgrupp ledd av docent Jesper Andreasson vid Linnéuniversitetet sökt svaret på i ett projekt finansierat av Forte.

Projektet bidrar med ökad kunskap om olika typer av vägar till doping och bidrar även till en förståelse för hur sociala medier används för att diskutera, legitimera och komma i kontakt med doping.

På seminariet kommer Jesper Andreasson berätta om projektet och den forskning som bedrivs. Det kommer även ges möjlighet till diskussion kring hur vi kan ta tillvara på de lärdomar som projektet genererar och använda dem i det dopningsförebyggande arbetet.

Seminariet riktar sig till dig som arbetar med ANDTS- eller folkhälsofrågor inom kommun och region, elevhälsa och pedagoger inom skola, ungdomshälsa, civila samhället, polisen, försvarsmakten och andra sektorer som kan möta dopningsproblematik i det dagliga arbetet.

Välkommen med din anmälan!

Inbjudan och program Pdf, 99 kB, öppnas i nytt fönster.

Seminariet arrangeras i samverkan mellan länsstyrelserna i Dalarna, Gävleborg, Södermanland, Uppsala, Värmland, Västmanland, Örebro och Östergötland.

Anmälan på Länsstyrelsen i Östergötlands läns webbplats

VAR:
Digitalt via Zoom. Länk skickas till anmälda deltagare efter sista anmälningsdag.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
14 okt 2021

Kontakt