Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

08 okt 2021 klocka 10.00 - 15.00

Skog och naturturism del 1

Cykling i naturen

Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen bjuder in till en träff om naturturism i skog. Det här är träff ett av två på temat Skog och naturturism.

Fler än någonsin har fått upp ögonen för uteliv och det är lätt att se potentialen för naturturism i skog. Vi fördjupar oss i frågor om hur företagare kan utveckla sin verksamhet och samtidigt minska eventuella friktioner som kan uppstå med ett ökat besökstryck. Hur kan kommunens näringsliv stärka naturturism-företagare som vill ha verksamhet i skog?

Vi möts vid Sunnerstastugan straxt utanför utanför Uppsala där Aktivt Uteliv har verksamhet med kurser och uthyrning av friluftsprodukter. Erik Falk från Aktivt Uteliv berättar mer om de möjligheter och hinder de möter som företagare med verksamhet i skog och mark. Elle Nikishkova från Elles Utemat lagar en utelunch och delar med sig om sina erfarenheter som naturturismföretagare i Stockholm, Uppsala och södra Dalarna.

Stefan Skoglund som jobbar under namnet Upplev Uppland Ute delar med sig av sina erfarenheter av arbete med guidning och ledutveckling i naturreservatet Florarna och i Norduppland.

Vi ser fram emot en dialog om vilka möjligheter och utmaningar som finns för att förbättra förutsättningarna för naturturism i skog i Uppsala län.

Den här träffen är en del av en förstudie som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Målgrupp: Träffen riktar sig till representanter för enskilda skogsägare, intresseorganisationer för besöksnäring, och dig som arbetar inom besöksnäring eller näringslivsutveckling inom kommun och region.

Skog och naturturism del 2

VAR:
Sunnerstastugan, Dag Hammarskjölds väg 270, 756 52 Uppsala
KOSTNAD:
Ingen kostnad.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
27 sep 2021

Anmäl dig

EU regionala utvecklingsfonden

Kontakt

Skogsprogram Uppsala