Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

16 jun 2021 klocka 13.00 - 16.00

Ullens förädling

Garnnystan

Välkommen till en eftermiddag där tre ullföretagare berättar om sin verksamhet med att förädla svensk ull. Tre företag berättar om sin verksamhet och du får möjlighet att ställa frågor.

Åddebo Ull

Åddebo Ull köper in svensk ull från flera olika fårraser. Ullen behandlas, kardas och färgas för att sedan säljas vidare. Britt och Linda berättar om förädlingsprocessen och företaget.

Åddebo Ull Länk till annan webbplats.

Stefan Moberg

Stefan Moberg väver tyg och spinner garn från ull. Han har specialiserat sig på tweed och japansk kasuri. Tweedvävningen sker på en engelsk mekanisk vävstol. Stefan berättar mer om sin verksamhet och sina projekt.

Stefan Moberg Länk till annan webbplats.

Yarns & Barns och Ullforum

Ingela Fredell är en av delägarna till Ullforum som driver minispinneriet Yarns & Barns. Vi får se en film som visar förädlingsprocessen. Hon berättar också om den speciella företagsform som driver Ullforum.

Yarns & Barns Länk till annan webbplats.

Ullforum Länk till annan webbplats.

Målgrupp

För dig som driver eller vill starta ett eget företag kring får och ull på landsbygden. Företag verksamma i Uppsala län har förtur till platserna men du är välkommen med anmälan om du är verksam utanför länet. Du får besked om du inte får en plats.

VAR:
Digital föreläsning via Zoom. Inbjudningslänk kommer att skickas ut via e-post. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi att du använder en dator med stadig internetuppkoppling.
KOSTNAD:
Ingen kostnad.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
13 jun 2021
EU-logotyp

Anmäl dig

Kontakt